冷麺

材料(2人前)

冷麺(ごまだれ)…………………………3玉
キュウリ…………..………………………..2本
トマト………………………………………中2個
大豆ソーセージ(190g缶)……………..4本
いりごま……………………………………適宜
辛子…………………………………………少々

作り方


キュウリと大豆ソーセージは縦長に細く切り、トマトは食べやすい大きさにカットする。(キュウリの中心部分は水分が出るため取り除いておく)


冷麺を湯で水切りする。


麺をボウルにうつし、具材をトッッピングしたら、ごまだれをかけて、いりごまを散らせば出来上がり。お好みで辛子をつけて。

※※※※
今回、きんぴら牛蒡が残っていたのでトッピングしてみましたが、豆腐で作るスクランブルエッグ風や、ワカメでも良く合います。

About Agizzy
I love veggie cooking, and want to share my recipes with everyone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: