じゃがバターコーン

材料(3人前

じゃがいも………………………………3個
スイートコーン…………..……………..100g
レタス……………..……………………..適宜
豆乳マーガリン…………………..……..大さじ3(普通のバターでもOK)
塩…………………..……………………..少々
ドライパセリ…………………..………..少々

作り方


じゃがいもは皮つきのまま1口サイズのサイコロ切りにし、15分程水に浸してアク抜きする。


水を切ったら、耐熱皿に1のじゃがいもを入れ、レンジのゆでモードでゆでる。


アツアツのじゃがいもにスイートコーンを混ぜ合わせて豆乳マーガリン(普通のでもOK)と塩を入れ、ザックリ混ぜる。


サラダボールにレタスを敷き、3を入れ最後にドライパセリで彩りよく仕上げる。

※※※※
我が家ではいつも発酵豆乳マーガリンを使っているので、これだとカロリーも低く美味しくいただけます。

About Agizzy
I love veggie cooking, and want to share my recipes with everyone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: