春雨サラダ

材料(3人前

緑豆春雨………………………..35g
きくらげ…………..…………….5個ぐらい
ニンジン……………..………….1/4本
きゅうり…………………..…….1/2本
お酢…………………..………….100cc
砂糖…………………..………….大さじ1
白ごま…………………..……….少々

作り方


緑豆春雨を説明書きに従ってゆで、水切りする。


ニンジンときくらげは薄く細長く切り、キュウリは真ん中の芯部分を取り除いて(水っぽくなるのを防ぐため)、同じように細長く切る。


ボウルにお酢と砂糖を入れて砂糖が溶けるまで混ぜ、1と2と白ごまを入れて混ぜ合わせる。


途中何度かかき混ぜながら、1時間ぐらい冷蔵庫に置いて染み込ませれば出来上がり。

About Agizzy
I love veggie cooking, and want to share my recipes with everyone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: