キムチチヂミ

材料(2枚分)

小麦粉…………………………400cc
水…………..………………….360cc
キムチ…………………………200g
ニラ…………………………….4束
昆布ダシ粉末………………….小さじ1

★つけダレ
醤油…………………………….大さじ1
酢……………………………….大さじ1.5
ごま油………………………….少々

作り方


キムチは食べやすい大きさに、ニラは5cmの長さに切る。


ボウルに小麦粉、水、昆布ダシ粉末を入れて混ぜ、さらにキムチとニラを加える。


熱したフライパンに少し多めに油を引き、2の半分を流し入れ中火で両面カリっと焼く。


2の残り半分も同じように焼く。


★のつけダレを作っていただきましょう。

※※※※
チヂミはお好み焼きと違って平べったく焼くため、引っくり返した後、フライパン返しでギュギュっと押し付けましょう。平べったくなればなる程、カリカリに出来上がります。

About Agizzy
I love veggie cooking, and want to share my recipes with everyone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: